2019-07-23 10:29:36• hírek • Bede Emőke

Nem csak kiváló sörökkel, de nyereményekkel és koncertekkel is készülnek a Hops and Beats sörfesztiválra

Augusztus 9. és 11. között ismét a sörös örömök erdélyi fővárosává válik Szatmárnémeti, ugyanis megújult formában, de a tavaly már megismert lendülettel tér vissza a HB Traditional Brewery által szervezett Hops and Beats, azaz a szatmári sörök fesztiválja. A szervezők nem csak helyben készült, kellemesen habzó nedűkkel készülnek a háromnapos eseményre, hanem rengeteg nyereménnyel és koncerttel is.

Amint azt a sörfesztivál szervezőiek nevében Bura Maksay István a Szatmár.ro-nak elárulta, a Hops and Beats sörfesztiválra 2019-ben is elhozzák a szatmári sörgyár mind a négy kézműves különlegességét, tehát az Október 25. tér négy pontján felállított sörpultoknál kb. 30 csapon fog folyni a Samburger, a HAB, illetve a Transilvania két változata is. Mindegyikben közös, hogy semmilyen adalékanyagot vagy tartósítószert nem tartalmaznak, nem puffasztanak és fejfájást sem okoznak természetes összetevőiknek köszönhetően. Mint megtudtuk, a sörök ára egységesen 5 lej lesz, viszont ebben az évben a szervezők ezzel kapcsolatban készültek egy kis újítással is. Készpénz helyett idén zsetonokkal kell majd fizetni, melyeket a fesztivál bármelyik napján be lehet majd szerezni. A számolás pofonegyszerű lesz: egy zseton – egy sör, de persze nem csak a habos italra lehet szert tenni ezek segítségével. Zsetonnal lehet majd az ételsátrakban is portyázni, és az is bátran ruházzon be néhányra, aki inkább csak üdítőt vagy AquaVia vizet szeretne fogyasztani. Amit pedig nem sikerült elkölteni, azt a kijelölt pontokon visszaváltják „lilahasúra” - magyarázta a szervező.



Koncertek és egyéb programok

Az esemény nem titkolt célja, hogy a szatmáriakat előcsalja, kiszakítsa őket a képernyők elől, és ezek helyett valami olyasmit kínáljon nekik, ahol mindenkire, kicsikre és nagyokra egyaránt kellemes időtöltés vár. Ennek jegyében olyan programkínálatot álmodtak meg a szervezők, melyben kicsik és nagyok is megtalálhatják a legjobb elfoglaltságot. Az újragondolt Hops & Beats idén feledhetetlen élőzenei élményre hív mindenkit olyan műfajok kíséretében, mint a rock, jazz, pop, reggae vagy az elektronikus zene. Az Október 25. tér olyan előadók fellépésétől lesz hangos, mint a Vița de Vie, Mihail, a The Mono Jacks vagy az IRIS. Mi eshetne jobban egy jó korsó sör mellé, mint a legnagyobb művészek legendás slágerei? És ha ez még nem lenne elég, ellátogat városunkba a magyar rock élvonalából Nagy Feró és a Beatrice zenekar, a '90-es évek házibuli hangulatát pedig LayZee aka Mr. President idézi fel.


A szervezők azonban nem csak a felnőttekre gondoltak, hanem a gyerekekre is. Mint Bura Maksay Istvántól megtudtuk, a kisgyerekes családok legnagyobb örömére az Aranykapu és a Borókagyökér Egyesület is állandó programokkal készül az apróságoknak, ugyanakkor aki már megunta a barkácsolást, az a speciálisan erre a célra kialakított területen felállított játékokat is megrohamozhatja majd. De hogy a legkisebbek se maradjanak ki a koncertélményből, a szervezők ismét elhozzák Szatmárnémetibe a gyerekek kedvencét, Ella Bellát is, így garantált, hogy a háromnapos rendezvényen a kicsik és nagyok is megtalálják a kedvükre való foglalkozást.


Tombola és nyeremények

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan a szervezők idén is rengeteg nyereménnyel készülnek: a sörfesztivál mindhárom napján lehet majd ajándék sört nyerni a tombolahúzáson, de esténként egy-egy különleges bicikli is gazdára talál majd. Ám a szervezők a Szatmár.ro-nak az is elárulták, már jóval korábban, július 29. és augusztus 7. között is érdemes lesz nyitott szemmel járni-kelni majd a város utcáin, ugyanis könnyen összefuthatunk a sörfesztiválos csapattal, akik sörjegyekkel kedveskednek majd a szatmáriaknak. És ami még jobb, hogy a kuponokkal a tombolajátékba is lehet nevezni, így további nyereményekre is esélyes lehet az, aki bedobja szelvényét a kalapba.


Fantasztikus hangulat, változatos zenei kínálat, napi tombolanyeremények, mindenkinek kedvező programok, utcai grill és nem utolsó sorban közösségi élmény jellemzi tehát a Hops and Beats szatmári sörfesztivált, melynek teljes programjáért érdemes követni a Facebook-oldalukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: